FAQ

FAQ

Veelgestelde vragen

Wat is chape?

Chape, ook wel dekvloer genoemd is een vloer die geplaatst wordt op isolatie. Deze wordt vlak afgewerkt en dient als onderlaag voor de afgewerkte vloer (zoals parket, laminaat, tegels…)

Wat is de droogtijd van de chape?

Wij raden aan 1 week droogtijd te nemen per centimeter chape. Dit geldt voor onze standaardchape met vezels. De chape met vezelcompound droogt sneller gezien er minder water in gemengd wordt. Daarnaast spelen de weersomstandigheden ook een rol in het droogproces: bij droog en warm weer droogt de vloer sneller uit.

Wat is het verschil tussen gewapende en niet-gewapende chape?

Gewapende chape zorgt ervoor dat enige schade ten allen tijde voorkomen wordt:

Onze chape is standaard gewapend met vezels. Dit zorgt ervoor dat er geen scheuren, barsten, krimpen of andere schade kan voorkomen.

Als de bouwheer opteert voor vloerverwarming wordt onze chape extra sterk gewapend met netten of vezelcompound graniet. Dit is een extra stevige wapening om gelijk welke schade te voorkomen.

Wat is de minimale dikte van de chape?

De chape met vezels is minimum 5cm dik. Voor de chape met vezelcompound of netten bij vloerverwarming nemen we minimum 7 cm, optimaal is 8 cm.

Wat is het verschil tussen hechtende, niet hechtende en zwevende chape?

  • Hechtende chape = deze chape wordt rechtstreeks op de betonplaat geplaatst
  • Niet-hechtende chape = hierbij wordt een scheiding voorzien tussen de betonplaat en de chape (zoals bv: plastiekfolie)
  • Zwevende chape = deze chape wordt geplaatst op een akoestisch geluidsdempende mat of de vloerisolatie.

Hebt u nog verdere vragen? Aarzel niet om ons te contacteren. Ons team geeft u graag verdere en vrijblijvende inlichtingen.

Heeft u een vraag of wenst u een gratis offerte?

Contacteer ons Klik hier voor een gratis offerte